torstaina

TOMAATTI-MOZZARELLA VUOKALEIPÄ

Ooh, namnam. Ihanan kostea ja täydellinen sellaisenaan.

ITALIALAISTYYPPINEN VUOKALEIPÄ:



4 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kuivattuja yrttejä ja kaikkea (käytin basilikaa, persiljaa ja chilihiutaleita)
mustapippuria ja pikkasen yrttisuolaa
4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g mozzarella juustoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja + 1rkl öljyä
pinjansiemeniä
voita/ öljyä vuoan voitelemiseen

1. Voitele leipävuoka voilla. Paa uuni lämpeämään 175-asteeseen.
2. Pieni mozzarellajuusto ja pilko aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.
3. Riko kananmunien rakenne rikki, lisää jogurtti ja mausteet. Sekoita.
4. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho erillisessä kulhossa ja lisää sekoitus taikinaan.
5. Lisää juusto, tomaatit ja öljy taikinaan ja sekoita.
6. Kaada taikina vuokaan ja rimpsi päälle pinjansiemenet.
7. Paista uunissa about 50 minuuttia eli kunnes leipä on kypsää. (tee hammastikkutesti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti