torstaina

GLUTEENITTOMAT FEIKKIKREPIT RICOTTA-PINATTI TÄYTTEELLÄ.

Mä vihaan sanaa lätty, koska.. no, vaikka.. koska voi vetää lättyyn.
Mä kammoksun sanaa lettu, koska.. no.. kylsätiiät.
Ohukaisesta tulee mieleen paksukainen ja se on muutenkin liian pitkä sana.
Krepit kuulostaa fiiniltä.
Eli tää on nyt vaikeeta, mutta krepeillä mennään.
Hyvää oli, kuudelle riitti ja uunissa paahdettuja tomaatteja ei missään nimessä kannata jättää kyydistä, vaikka ne turhanpäiväiseltä kuulostais! Päinvastoin, ne on tähän se paljonpuhuttu piste iin päälle!

FEIKKIKREPIT PINAATTI-RICOTTA-TÄYTTEELLÄ:
( 12 kpl )



kirsikkatomaatteja ainakin yks rasia
öljyä, pippuria

5 kananmunaa
5 rkl vettä tai maitoa
2 rkl persiljaa silppuna
suolaa ja pippuria

3 valkosipulinkynttä
150 g pakastepinaattia
4-5 dl (kovaa) ricottajuustoa (pehmeäkin varmaan passaa)
n. 0.5 dl parmesaania
ripaus muskottia
suolaa ja pippuria rohkeesti
juustoraastetta

Ihan ekana työnnä tomaatit paahtumaan 175-asteiseen uuniin. (pikkasen öljyä ja pippuria pintaan.)

'Krepit': (eli lätyt, eli letut, eli rullat) Riko kulhossa kananmunien rakenne rikki maidon/veden, persiljasilpun, suolan ja pippurin kanssa.
Kuumenna paistinpannulla tippa öljyä kunnolla kuumaks ja kaada n. 2rkl kananmuna'taikinaa' per 'kreppi'. Paista samoin kun paistaisit ihan basic öhykäisiä, mutta riittää vaan yhdeltä puolelta. Liu'uta valmis lautaselle ja jatka samallalailla, kunnes tuloksena tulis olla 12 'kreppiä.

Täyte: Nyt sitten kuullota silputtua valkosipulia pienessä öljytipassa pannulla ja kohta lisää sulanut pinaatti ja mausteet. Kuumenna hetki, ota pois levyltä ja anna pikkasen jäähtyä. Lisää ricotta- ja parmesan-juusto ja pistä sekaisin.
Voitele tai leivinpaperita pieni vuoka.
Lusikoi about 2 rkl täytettä yhdelle krepille, kieritä rullalle ja paa vuokaan. Toista loput samalla tavalla ja rimpsi päälle vielä ekstrajuustoa.
Kuumenna uunissa vartin verran, että juusto sulaa.

Tomaattien luulis olevan tässä vaiheessa kivasti lössähtäneet ja tummuneet, joten ei sitten muuta kun itse asiaan.

Ole hyvä!


2 kommenttia:

  1. Krepeistä tulee mieleen ne hiuksiin tehtävät sähäkät... Ja hiukset ja ruoka on huono yhdistelmä. Mut muuten nää vaikuttaa mainioilta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa totta, niin tulee kyllä mullakin. Mutta ehkä mä mielummin syön hiuksiin käärittyä kamaa, kun että söisin jotain jonkun haarojen välistä. Tietty lätty olis siinätapauksessa neutraalein, mut lätystä tulee aina mieleen joku pilanne mennyt juttu.
      Suomi on paska (kieli)maa. Mä en ala.
      (ja ps. muffinssivuoat ostin Clasulta, mutta sen jälkeen oon taitellut tismalleen samanlaisia itse! Ei vaadi insinöörin papereita!!)

      Poista