maanantaina

VIHERPIIPERTÄJÄN HAASTE!

Panin pienen vedon pystyyn the most vannoutuneimman lihansyöjän kanssa siitä, voiko kasvissafka oikeestioikeesti olla hyvää. Hän kun ei tätä väitettä niele.

Pihvit itsessään kouluarvosanalla ehkä ysi, mutta siihen kun vedin lisäksi 'kastikkeen' smetanasta ja vuohenjuustosta ja vielä paahdettua valkosipulia ja paahdettua sipulirouhetta niin avot, kymppi!
Ja kasvissyöjähän tietenkin voitti vedon 6-0, woo-haa!

PUNAJUURI-PÄHKINÄPIHVIT:
( 16 kpl lapsen kämmenen kokoisia )



2 isoa punajuurta
1 sipuli
1 keskikokoinen peruna
2 kananmunaa
3 rkl ohrajauhoja
n. 3 rkl hasselpähkinärouhetta
n. 3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
suolaa
valkopippuria
timjamia
( mausteita about 1/2 tl per mauste )

Raasta pieneksi punajuuret, sipuli ja peruna. Yhdistä raaste muiden ainesten kanssa ja muotoile pellille pieniä pihvejä. Mä käytin avuksi pientä pyöreetä piparimuottia saadakseni samankokosia pihvejä. Kypsennä 200 asteisessa uunissa about puoli tuntia.
Tähän asti nää voi tehdä valmiiks vaikka edellispäivänä, jos siltä tuntuu. Tai sitten ei. Ihan sama. Vikaks kuitenkin paistoin vielä pannulla voissa pihveihin rapeen (ja tietty maukkaan) pinnan.

Vuohenjuusto-smetana'kastike' meni vaan tyylillä 50/50 ja sauvasekottimella tahnaks ja valkosipulit paahtui oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla maustettuna folionyytissä 100 asteisessa uunissa reilun tunnin. Sipulirouhe tuli ihan vaan lähikaupasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti