perjantaina

PARAS PATA AFRIKASTA

Sain postikortin hyvin pitkältä. Kortissa oli resepti ja mä tein. Ja mä purin hammasta, etten olis tuhonnut koko pataa siltä istumalta, niin hyvää se oli. Ja seuraavana päiväna kuten tämmöset ruoat yleensäkkin, oli -jos mahdollista- vieläkin parempaa!

( pakko editoida tähän sen verran, että maapähkinävoita kanstii laittaa ehkä ohjetta skidist enemmänkin. Se on meinaan Se, joka tekee tästä niin ah-mazingiä! )

AFRIKKALAINEN BATAATTIPATA:
( neljä syö ihan kunnolla )


vielä kun oppis ottaan mömmöruoista houkuttelevia kuvia..

1 rkl öljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl inkivääriä raastettuna
½ tl kuminaa
½ tl kanelia
½ tl chiliä
1 rohkeen kokoinen bataatti
2 myöskin rohkean kokoista porkkanaa
500g tomaattimurskaa
1 tölkki (kidney) papuja
n. 2,5 dl kasvislientä
n. 1 dl maapähkinävoita
( oma lisäys; maltillisesti paahdettuja maapähkinöitä )
(( ranskankermaa päälle ehdottomasti, jos vaan olis ollut! ))

Kuullota sipuli öljyssä. Lisää murskatut valkosipulit, inkivääri ja mausteet ja anna vielä sihistä hetken. Lisää kuutioidut/ viipaloidut bataatti ja porkkanat, tomaattimurska ja kasvisliemi ja jätä kannen alle muhimaan mietoon lämpöön 'bout puoleksi tunniksi.
Kun bataatit ja porkkanat on kypsiä, paa sekaan vielä pavut ja maapähkinävoi (+ pähkinät, jos käytät). Sekoita, anna kuumeta kunnolla ja syö lämpimänä.
Parasta kaamosmasennukseen, IKINÄ!

Thanks, Kayode. It rrrreally warmed my soul!

12 kommenttia:

  1. Voi olla etten ole aikaisemmin uskaltanut suutani täällä avata, mutta nyt kerään kaiken rohkeuteni ja totean, että tykkään sun jutuista ihan sikana! Siksipä haluan ojentaa sinulle pienen tunnustuksen, josta löydät lisää blogistani. Kiitos ja kumarrus! :D
    http://tuhinaajatouhotusta.blogspot.com/2011/10/kahdeksan-satunnaista-asiaa_29.html

    VastaaPoista
  2. Sigh.. Pureudun tähän pian, nyt vaan ensin kiitän nöyrästi. Voi että.

    VastaaPoista
  3. Teen just tätä ja ihmettelen kun bataatin viipaleet on jo ihan pehmeitä mutta porkkanat vielä jurskeita, tarvii kai vaan odottaa...

    VastaaPoista
  4. Hm. Moon ite tehnyt tän kanssa aina niin, että porkkanaviipaleet oon veistellyt bataatteja pienemmäksi just ton kypsymisasian takia. Toisaalta sellanen ihanan pehmeä bataatti ja ihan pikkasen napakaks jääneet porkkanat ei voi olla huono juttu ollenkaan, eli älähän sie panikoi - maku on ihan varmasti yhtä hyvä! Mutta (toivottavaa) ens kertaa ajatellen, vuole porkkanat vähän pienemmiksi. Sanoisin.. Ja onhan sulla sitä ranskankermaa? Ja paljon?? :)

    VastaaPoista
  5. Tän on pakko olla hyvää. En tiedä yhtään ruokaa mihin tulee maapähkinävoita, mikä olisi huonoa. Ja nyt kun sattuu löytymään jääkaapistakin aloitettu maapähkinävoi purkki niin pakkohan tätä on tehdä.

    VastaaPoista
  6. Aikamoista jotain telepatian tapaista nyt - mulla odottaa tossa keittiönpöydällä kaks bataattia, muistin tän ohjeen PITKÄSTÄ AIKAA eilen ja kkunhan saisin haitarin ylös penkistä, alan itsekkin duunaa! HYVÄÄ RUOKAHALUA - lupaan ettet pety!

    VastaaPoista
  7. Tein tätä pataa. Olin hivenen pettynyt, kun söin sitä. Lähes kaikki ainekseni ovat lemppareitani. mutta ei ollutkaan ihan lemppari. Odotin seuraavaan päivään. Paljon paljon parempaa. Aivan mainiota.

    VastaaPoista
  8. Yhyy, mut jihuu! Pataruoissa on se onni, että ne tosiaan paranee vanhetessaan.
    Mä olin viimeks tätä tehdessä niin laiska, että vaan kuullotin kaikki eka pannulla, sitten laitoin kaikki loput sekaan ja heitin uuniin suht mietoon lämpöön muhimaan useaks tunniksi ja voi että oli hyvää niin! Kannattaa pitää mielessä!

    VastaaPoista
  9. Millähän maapähkinävoin vois korvata? T:pähkinäallergikko

    VastaaPoista
  10. Moi Psipsina.
    Pahan pistit, kun maapähkinä on tässä ruoassa oikeestaan se ydin. Mutta kookosmaitoa/-kermaa minäkin olisin ehdottanut. Maku tosin muuttuu tällöin paljon..

    VastaaPoista
  11. Ai että tää safka vaan keeps on giving. Oon tehnyt tätä vuosien varrella niin monta kertaa, ja kunnon evankelistan tavoin suositellut tätä eteenpäin monelle kaverille jotka on myös olleet ihan mind blown. Tää resepti on muuttanut monta elämää pysyvästi parempaan suuntaan, kiitti kun oot jakanut!

    VastaaPoista