sunnuntaina

UPPOKOKKELI + VUOHIKASTIKE

Hahaa ja kyllä, uppokokkeli :D
Jos siis jännittää onnistuminen uppomunien kanssa, voi samantien laittaa läskiks ja tehdä näin! Lisäks aivan törkeen hyvää vuohenjuustokastiketta. Teen huomenna jo uudestaan!

UPPOKOKKELI, VUOHENJUUSTOKASTIKE:
( kolmelle, neljälle? )100g pehmeää vuohenjuustoa
50 g kovaa (vuohen)goudaa raasteena
1 rkl parmesania raasteena
suolaa, pippuria, valkosipulia
4 isoa kananmunaa
ruohosipulisilppua

Liuota pienessä kulhossa pehmeä vuohenjuusto puoleen desiin kuumaa vettä. Kuumenna kattilassa pikkasta vajaa 2dl vettä, kippaa mukaan gouda- ja parmesanraasteet ja anna sulaa. Lisää vielä se pehmeä vuohenjuustoseos ja mausteet.

Munia varten kuumenna isossa kattilassa vettä kiehuvaksi. Vispaa parinkymmenen sekunnin ajan munien rakennetta kulhossa rikki. Silleen että se saa kivasti ilmaa.
Laske lieden lämpötilaa niin, ettei vesi kiehu aivan päättömästi, tee vispilällä oikeen kunnon pyörre ja kaada munamassa pyörteen keskelle. Äkkiä kansi päälle ja anna kiehua tasan 50 sekuntia.
Kaada kattilasta varovasti (esim. reikäkauhan avulla) vesi pois ja nosta kokkeli vielä siivilään kuivumaan hetkeksi. Jaa munat kolmeen ( maybe neljään ) kulhoon ja lusikoi juustokastiketta ympärille. Rouhi vielä suolaa ja pippuria pintaan ja silppua ruohosipulia maun mukaan.
Tarjoa heti lämpimänä, n a u t i !

Jos vuohenjuusto ei oo se oma juttu, korvaa ihmeessä jollain omalla lempparilla. Mitä vahvempi maku, sen parempi mä luulen..

2 kommenttia:

  1. Löysin blogisi vahingossa. Täältä löytyi hulluna reseptejä mitä ajattelin kokeilla. Toivottavasti et ole lopettanut blogia!

    VastaaPoista
  2. Voi Eini, you made my day.
    Kokeile,kokeile ja kerro miltä maistui, jooko!?
    En oo lopettanut blogia, tässä on vaan julmetusti kaikkea kuraa meneillään, että tää on valitettavasti määrittelemättömän pituisella pakkotauolla, mutta yritän kyllä skarpata!

    VastaaPoista