lauantaina

KARTOFFELPUFFER (perunakakut)

Kartoffelpuffer - eli Suomalaisittain sanoisin vaikka HöffenPöffel :)
Buukkasin lennot kesäksi Berliniin (WOO-HAA!!) ja lähdin hakemaan saksalaisia viboja mitä muutakaan kautta, kuin ruoan! Kauppaan en jaksanut lähteä ja tälläset kamat löytyi omasta takaa.. Aika mukava brunssieväs!
Saksalaiset syö näitä omenasoseen kanssa, mutta allekirjoittanut ei innostunut ajatuksesta, vaan kippas päälle valkosipulilla maustetun ranskankerman jämät ja toimi aivan loistavasti!!

Siispä HöffenPöffelit kahdelle, eli 4 kakkusta.



2 isohkoa perunaa
1/2 sipuli
1tl suolaa
mustapippuria
1 kananmuna
öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta perunat. Valuta raaste siivilässä ja anna nesteen seistä muutama hetki. Kippaa muu neste viemäriin, mutta säästä sinne pohjalle jäävä tärkkelys ja heitä perunaraaste sekaan.
Raasta tai silppua sipuli pieneksi ja yhdistä kaikki loput ainekset perunaraasteen joukkoon.
Kuumenna reilulla kädellä öljyä pannussa ja tiputa kuumalle pannulle 'taikinaa'. Painele lastalla pihvin näköseksi, anna ruskistua ja käristä toinenkin puoli. Talouspaperilla ylimääräset öljyt pinnasta ja ääntä kohden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti