torstaina

THE MORE THE MERRIER

Ihan kun mä ostaisin nykyään "vahingossa" liikaa banaaneja, tai "vahingossa" valmiiksi ylikypsiä banaaneja niin, että niitä "vaan sattuu jäämään aina yli". Ja mitään en heitä roskikseen, joten ne on "pakko" käyttää johonkin. Leivontaan? Kyllä! Mihin muuhunkaan? Ja kävipä myös niin, että "joku" oli laittanut mun ostoskoriin purkin nutellaa. Ihan kreisiä! Vaikka oonkin suunnattomassa suklaakoukussa nykyään, se on mulle aivan liian stydiä kamaa vetää suoraan lusikalla suuhun, eli. Leivotaan, hei let's leivotaan! Let's leivotaan KAKS KAKKUA yhden sijaan.
Juustokakku on aina takuuvarma päivänpelastus. Helppotekoinen ja moneen taipuva. Banaaniversio omaan käyttöön, suklaa tuliaisiksi ( jos se lauantaihin saakka säilyy tuolla jääkaapissa, you never know :D ) Ja hei testaa nämä tai tuun ja annan luunapin! Järkyttävän lohduttavan hyväää!
Pahoittelen kuvien järkyttävyyttä, kamera edelleen omilla teillään ja yritin tollasen ruttopokkarin kanssa saada edes jonkinnäköiset todisteet tänne.

BANAANI-JUUSTOKAKKU:




180g (Digestive)keksejä
75g voisulaa

600g tuorejuustoa
2dl sokeria
3 kananmunaa
4 banaania muussattuna
2tl vaniljauutetta

Murskaa keksit, yhdistä voisulan kanssa, painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan(24cm) pohjalle.
Vatkaa tehosekoittimella tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi.
Lisää yksitellen kananmunat niin, että jokainen sekoittuu kunnolla juusto-sokeri-seokseen.
Lisää muussatut banaanit ja vaniljauute.
Kaada keksipohjan päälle ja paista uunissa 175-asteessa 1tunti. Käännä uunista lämmöt pois, avaa luukku raolleen ja jätä kakku muhimaan jälkilämpöön 1-2 tunniksi.
Tarjoile kunnolla jäähtyneenä.

SUKLAA-JUUSTOKAKKU: (20cm irtopohjavuokaan)
(tämän heitin täysin hatusta ja lopputulos oli loistava! En edes mitannut aineita, mutta uskon että nää on aika lähellä totuutta)



200g tuorejuustoa
250g mascarponea
0.5dl sokeria
1-1.5dl Nutellaa
0.5dl vaniljakreemijauhetta
2 kananmunaa

Duunaa keksipohja. (tässä suklaakekseistä tehty)
Sekoita tehosekoittimella täysteholla 5 ensimmäistä ainetta. Sen jälkeen ne kananmunat taas silleen yksitellen ja vimmatusti vispaten:)
Uuniin sama setti, eli 175 - 1H - +1-2H luukku auki.
(Tää jää tosi löysän tuntuiseksi, mutta no worries, kyllä se hyytyy kokonaan, kunhan malttaa antaa sen jäähtyä mielellään vaikka yön yli. Itse aloin leikkeleen sitä valmiiksi paloihin säilytystä varten liian aikasin ja säikähdin, että jääkö se tosiaan niin löysäksi, mutta vuorokauden jälkeen se oli kuitenkin vallan hyvärakenteinen!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti