tiistaina

VEGAN RICE PUDDING

Slurps. Lääh. Nam. Läski. :D
Jouluna levitään satoja kiloja ja heitetään kuoppaan koko se elämäntaparemontti, jota on alkutalven aikana harjoitettu. Niin se vaan menee ja minähän olen tyytyväinen! Sain pukinkontista CUP-mittasarjan ja nyt näitä jenkkiohjeita on entistä ihanampi vääntää!! Tässä vegaaninen jouluaamiainen:

CINNA-COCO-NILLA RISE PUDDING
vegan, simple'n sweet!


(kyllä siellä sitä riisipuuroakin on, lupaan. Ja lupaan parempia kuvia, kunhan joulupukki jälkitoimittaa mun kameralahjan!)

1C riisiä, päätä itse minkälaista - kaikki käy!
1.5C vettä
3rkl Sinistä keijua
1tl suolaa
1.5C kookosmaitoa
1/3C vaahterasiirappia
1tl kanelia
loraus vaniljauutetta

-Kippaa kattilaan riisit, vesi, voi ja suola. Odota että vesi alkaa kiehua, pienennä lämpöä, heitä kansi päälle ja anna muhia about puoli tuntia välillä sekoittaen.
Sitten sekaan kookosmaito, kansi takasin päälle ja taas muhimaan.
Lopussa sekaan vanilja, kaneli ja vaahterasiirappi, taas kansi päälle ja anna vetäytyä about vartin verran ja eikun ääntä kohden!! Aamulla lämpimänä ja loput illalla kylmänä - molempi ihanampi!!
Kaveriksi kelpaa todennäkösesti mikä tahansa, itse herkuttelin mansikoilla ja pähkinöillä. YUM! Mutta tarkemmin ajateltuna kyllä tää tais parasta olla sellaisenaan. Yksin, ilman kavereita..

lauantaina

JOULULAHJA!


Käykää kurkkaas ja duunatkaa. Superkiva lahjaidea - tein näitä muutamille, mutta yli-innokkaana paketoin purkit ennen kuvaamista. Saajat oli riemuissaan!

http://www.sunset.com/food-wine/holidays-occasions/quick-bread-in-a-bottle-00400000015937/

maanantaina

LONG TIME, NO NOTHING.

Elämänmuutos on ollut odotusta rankempi ja keittiössä oon häärännyt viimeksi en muista koska. Ei, valehtelen - häärään siellä kyllä, mutta tuotokset on terveellisiä, tylsiä, tavallisia - sellasia, joita ei vaan jaksa raaputtaa, kun sen on moni muu tehnyt jo ajat sitten.
Yritän kuitenkin tässä lähitulevaisuudessa laittaa mielikuvituksen huitomaan ja hihat heilumaan ja saadaan taas uutta materiaalia tänne.
Sellasta.