maanantaina

PANOSTA AAMUUN, syö rahkamunkkeja!

Kiitos ja kumarrus Alabaman yliopisto! Nyt ne viimeisetkin huonon omantunnon rippeet kaloripommi-aamiaisen jälkeen pölähtivät savuna ilmaan! :

"Runsaasti rasvaa sisältävä aamiainen saattaa amerikkalaistutkimuksen mukaan olla aineenvaihdunnan kannalta terveellisin vaihtoehto.
Rasvassa tirisevä lautasellinen munia ja pekonia ei välttämättä olekaan niin turmiollinen tapa startata päivä.

Alabaman yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan tuhdin aamupalan syöminen voi auttaa torjumaan metabolista oireyhtymää.

Tutkimuksessa vertailtiin, kuinka erilaiset ateriat ja niiden nauttimisajat vaikuttivat aineenvaihduntaa. Hiirillä tehtyjen kokeiden mukaan rasvapitoisen aterian nauttiminen heti aamusta piti aineenvaihdunnan normaalina. Sen sijaan hiiret, jotka söivät hiilihydraattipitoisen aamiaisen ja nauttivat myöhemmin runsasrasvaisen aterian, lihoivat.

- Tutkimuksissa on tarkkailtu ruuan laatua ja määrää, mutta kukaan ei ole selvittänyt, vaikuttaako se mitä ja milloin syö painoon, sanoo tutkimusta johtanut tohtori Molly Bray Daily Mail -lehden mukaan.

Aamiainen ohjelmoi aineenvaihdunnan päiväksi

Tutkimuksen mukaan päivän ensimmäinen ateria ohjelmoi aineenvaihdunnan koko loppupäiväksi. Jos aamulla nauttii rasvapitoisen aterian, se käynnistää elimistön rasva-aineenvaihdunnan tehokkaasti. Lisäksi aineenvaihdunta sopeutui hyvin erilaiseen ravintoon.

Sen sijaan hiilihydraattipitoinen aamiainen käynnisti hiilihydraattiaineenvaihdunnan, mutta aineenvaihdunta ei näyttänyt myöhemmin päivällä enää sopeutuvan yhtä hyvin toisentyyppiseen ravintoon.

- Ihmiset syövät sekaruokaa. Tutkimuksemme näyttäisi osoittavan että aterian suuri rasvapitoisuus aamulla näyttäisi olevan hyvä asia, jos halutaan sopeutua tehokkaasti monipuolisiin aterioihin päivän aikana, selitti Bray. Hänen mukaansa tutkimuksen kokeet toistettiin eläimillä neljä kertaa.

Alabaman yliopiston tutkimus julkaisiin International Journal of Obesity -lehdessä."

TÄNÄ AAMUNA NÄIN:



RAHKAMUNKKEIHIN
Tarvitset:
2 dl maitoa
1 prk maitorahkaa
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
1 muna
n. 10 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia

Paistamiseen öljyä.

Kuumenna maito kiehuvaksi, lisää siihen rahka. Valmista tämän jälkeen kuin pullataikina. Kun olet muovaillut munkit pieniksi palloiksi, tarkista että palovaroitin toimii ja ala uppopaistelemaan!
Kierittele valmiit munkit sokerissa ja nauti kahvin kanssa.

perjantaina

LÖÖÖV-TOASTS!

Juhannus on kai jossainmäärin rakkauden(/vahinkolasten) juhla ja on automaattista aloittaa se jollain viehättävällä tavalla. Virittäytyä siis tunnelmaan! May i introduce you,
RAKKAUDEN PAAHTIKSET:


(tyrin oman kuvani, jossa oli sydämenmuotoinen reikä. Jouduin lainata tylsän kuvan)

Tarvitset vain
paahtoleipää,
kananmunia,
voita paistamiseen ja
ripauksen yrttisuolaa mausteeksi.

Leikkaa paahtoleivistä sydämen muotoisella piparimuotilla pois reikä. Kuumenna voi pannulla, heitä sinne leipä ja riko reikään kananmuna. Käristele kauniin ruskeaksi, flip over ja anna toisenkin puolen ruskistua. Mausta. Keltuaisen on toivottavaa jäädä valuvaksi.
Nauti rakkaudella ja poimi kukat yöksi tyynyn alle. Bottom's up and let the JUHANNUS be started. WOOP-WOOOOP!

keskiviikkona

CARROT-CREAMCHEESE-MUFFINS!

Porkkanakakku on taivaallista, varsinkin se ihana tuorejuustomömmö siinä päällä! Tälläkertaa kakku muuttui muffinsseiksi ja tuorejuusto pääsi piiloon muffinssien sisään. Näinollen sitä saa makunystyröilleen joka puraisulla, lopputulos - BUENO!



Toimi näin:

MIKSAA YHDESSÄ KULHOSSA
1,5 kuppia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5tl soodaa
1tl kanelia ja muskottipähkinää, kutakin.
1 kuppi sokeria

TOISESSA KULHOSSA SEKOITA
3 munaa
2/3 kuppia öljyä
1,5 kuppia porkkanaraastetta
0,5 kuppia pähkinärouhetta

-Tässä vaiheessa yhdistä nämä-

KOLMANNESSA KULHOSSA YHDISTÄ
200g tuorejuustoa
1 munankeltuainen
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria

Kaada taikinaa muffinssivuokiin vähän alle puolenvälin. Tiputa keskelle pallo tuorejuustoa. Päälle kaada vähän lisää taikinaa.
Paista uunissa 175asteessa jotakuinkin 20minuuttia.

Note to self: Älä syö kuumana, jos haluat pitää kielesi kunnossa!

tiistaina

FRENCH TOAST WAFFELS!

Aina ei pidä alkaa heti aamusta pärskimään jauhojen seassa saadakseen höyryäviä vohveleita. Ota vapaus muuttaa mausteita, kokeilemaan eri leipiä ja oheishärpäkkeitä. Omiini sukelsi tänä aamuna Vaasan täysjyväviipaleita ja kermavaahtoa. WORKING!



4-6 palaa leipää
2 rkl voisulaa
1 muikkelis muna.
1/2 kuppia maitoa/kermaa. The richer the better!
ripaus suolaa( +muskottia, optional! )
iso tujaus vaniljasokeria+kanelia!

Yhdistä kaikki ainekset leipiä lukuunottamatta. Kannattaa käyttää sopivan suurta astiaa, sillä seuraavaksi neuvon dippaamaan leipäviipaleita taikinassa ja heittämään ne kuumalle, hyvin öljytylle vohveliraudalle. Odottele ruskistumista, poista raudasta, kuorruta vaniljajäätelöllä/kastikkeella/hillolla+kermaaahdolla/marjoilla, MILLÄ VAIN - Sky is your limit.
ENJOY YOUR HEART OUT!